Det här är en kurs för dig som vill lära dig att skilja på de respektive dem i ett korrekt skriftspråk, samt få koll på när du kan använda dom istället för de eller dem.

I den här kursen får du kläm på en av de hetaste språkfrågorna: de eller dem – eller dom. När du har gjort kursen vet du när du ska skriva vad, och du har troligen på köpet fått en förståelse för att vacklande normer är en del av ett språks utveckling.

Kursen är en ren självstudiekurs, så det ingår ingen rådgivning från mig.

Är ni flera som vill få ordning på era pronomen kan kursen köpas med grupplicens som ger rabatt på kursavgiften, ju fler deltagare, desto mer rabatt – se sidan Grupplicenser för prisuppgifter.

Kursen är upplagd så att du först lär dig den teoretiska bakgrunden till vilket pronomen du ska välja för tredje person plural. När du har grammatiken teoretiskt klar för dig får du träna praktiskt i olika former av interaktiva övningar så att du befäster dina kunskaper.

Om du stöter på termer som du inte förstår eller vill veta mer om finns det en ordlista i sista kapitlet.

Du kan göra kursen på någon timme, men beroende på dina förkunskaper kan du behöver repetera och träna mer för att befästa innehållet.

  • Internetuppkoppling och en enhet du kan surfa på för att komma åt kursen – du kan använda en mobil, men lite större skärm är att föredra.
  • Tid att träna ditt pronomenanvändande.

Utöver kursinnehållet får du tillgång till samma ordlista med språkliga termer som jag använder till alla mina kurser, samt de specialerbjudanden jag erbjuder kursdeltagare.

I kursen ingår också bonuskursen Lär dig hantera Word.