Integritetspolicy

Sidan är senast uppdaterad 2024-05-20

Den här integritetspolicyn gäller för webbplatsen du just besöker. Om du är eller vill bli kund till mig, läs även på sidan Kunders personuppgifter.

Om du fortsätter att surfa och använda denna webbplats godkänner du integritetspolicyn som jag redogör för nedan. Är det något i integritetspolicyn eller användarvillkoren som du inte godkänner ska du inte fortsätta använda min webbplats.

Jag kan göra ändringar i integritetspolicyn genom uppdateringar av den här sidan, så är du en återkommande besökare bör du kontrollera denna sida då och då. Genom att använda webbplatsen anses du godkänna den aktuella versionen av dokumentet.

Vem är jag

Webbplatsen www.evasskrivskola.se drivs av Eva Sahlström (enskild firma, org.nr. 680602-0225). Mina kontaktuppgifter är

Eva Sahlström
Sorterargatan 12
162 50 Vällingby
070-471 52 66
kontakt@evasskrivskola.se

Dessa personuppgifter samlar jag in

Kakor – cookie-filer

En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator, för att ge besökaren tillgång till fler funktioner eller för att ge webbplatsägaren information om besökarna.

Kakfiler skapas av tillägg på webbplatsen och av tjänster som jag använder för att analysera besöksdata och kunna rikta marknadsföring på nätet till tidigare besökare på webbplats. När du besöker webbplatsen första gången får du en fråga i en popup om du vill godkänna alla kakfiler eller bara de nödvändiga som behövs för att kunna använda webbplatsen. Du kan när som helst ändra dina inställningar genom att klicka på länken allra längst ned på sidan.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Texter och kurser på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar och så vidare). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda kakfiler, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Dessa delar jag dina data med

 • Facebook/Meta: Jag använder Metas spårning av besökare, den så kallade Metapixeln, för att kunna rikta min marknadsföring på Facebook och Instagram till rätt målgrupper. Jag har ingen tillgång till enskilda personuppgifter utan kan bara använda de uppgifter Meta samlar in när jag skapar målgrupper för annonsering på Metas plattformar. Läs Metas beskrivning av Metapixeln.
 • Google Analytics: Jag använder Google Analytics för att få fram statistik om webbplatsens besökare. Uppgifterna kan även användas för att rikta marknadsföring mot rätt målgrupp inom Googles annonseringsnätverk.  Jag har ingen tillgång till enskilda personuppgifter utan kan bara använda den statistik Google Analytics samlar in. Läs Googles beskrivning av Analytic, och hur du kan göra för att undvika att Google samlar in data om ditt surfande.
 • Google Adsense: Jag använder Google Adsense för att publicera annonser på webbplatsen. Adsense använder kakor för att förbättra annonseringen, till exempel för att visa relevanta annonser för användarna. Läs Googles beskrivning av hur Adsense använder kakor och hur du kan göra för att välja bort anpassade annonser från Google.
 • Mailchimp: Jag använder tjänsten Mailchimp för utskick från skrivskolan med information om till exempel uppdateringar av kurser eller erbjudanden. Du väljer att prenumerera på dessa utskick när du köper en kurs eller en bok från webbplatsen. Jag använder även Mailchimp för utskick av tipsbloggen Snabba skrivtips, nyhetsbrevet Skrivbrevet från Evas skrivskola och Evas språkblogg. Endast jag kommer åt dina uppgifter hos Mailchimp och jag sprider dem inte vidare till någon. Prenumeration på Snabba skrivtips innebär att du får ett kortfattat skrivtips varannan vecka samtidigt som de publiceras på den här sajten, och möjligen något enstaka erbjudande på kurser eller böcker. Prenumeration på Skrivbrevet från Evas skrivskola innebär att du får skrivtips och nyheter om skrivande en gång i månaden, med relevanta länkar till mina eller andras webbplatser. Det förekommer även notiser med erbjudanden till mina tjänster och kurser. Prenumeration på inlägg från Evas språkblogg innebär att du får inläggen mejlade till dig när de publiceras på bloggen, en gång i månaden.  I varje utskick finns det länkar om du vill avregistrera dig från eller ändra på prenumerationerna. Du kan även mejla till kontakt@evasskrivskola.se om du vill göra prenumerationsändringar. Läs mer om Mailchimp här.
 • Payson: Jag använder betaltjänsten Payson för betalningar på sajten, vilket innebär att du betalar till Payson som är kopplat till Svea Bank, du lämnar dina kontaktuppgifter till dem och deras köpvillkor och integritetspolicy gäller utöver mina villkor och min integritetspolicy.
 • Bookfunnel: Jag använder tjänsten Bookfunnel för att distribuera e-böcker. Bookfunnel noterar din e-postadress vid nedladdning av en e-bok, vilket format du laddar ned boken i och på vilken typ av enhet. Läs mer om Bookfunnel här. Köp av pappersböcker går via agenten Publit vilket innebär att deras köpvillkor gäller för bokköpen.
 • Gift Up: Jag använder tjänster Gift Up för att sälja presentkort. Gift Up noterar ditt namn och din e-postadress, samt detsamma för den du skickar presentkortet till. Läs mer om Gift Up här.

Så länge behåller jag dina uppgifter

Jag sparar uppgifter som behövs för att du ska kunna använda sajten eller för att jag behöver dem av administrativa eller legala skäl, tills det inte längre är nödvändigt.

Dessa rättigheter har du över dina data

Du kan begära att jag tar bort alla personuppgifter jag har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som jag är tvungen att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Hur jag skyddar din information

Endast jag har tillgång till den här sidans administrativa del, inklusive de personuppgifter du eventuellt lämnar. Webbplatsen drivs med verktyget WordPress som uppdateras automatiskt så fort det kommer nya versioner. Jag uppdaterar även tillägg och teman så snart jag kan för att undvika att exponera webbplatsen för läckor. Webbplatsen skyddas också mot hackare med hjälp av betalversionen av WordPresstillägget Wordfence.

Mer om webbplatsens villkor och sekretess

Om du är kund hos mig

Länkar för mer information

 • Kakor (cookies) – Post- och telestyrelsen, PTS, informerar om kakor.
 • Om Meta-pixeln – Meta informerar om vad Metapixeln är.
 • Google Analytics – Google informerar om sitt analysverktyg Google Analytics.
 • Google Analytics Opt-out Browser Add-on – Google informerar om hur du kan installera ett tillägg i din webbläsare för att undvika att Google Analytics samlar in viss data.
 • Google Adsense – Google informerar om sitt annonseringsverktyg Adsense.
 • Mailchimp – det verktyg jag använder för att hantera utskick av nyhetsbrev och blogginlägg.
 • Payson – betaltjänsten jag använder för betalningar på sajten.
 • Bookfunnel – den distributör jag använder för e-böcker.
 • Publit– den distributör jag använder för pappersböcker.
 • Gift Up – den distributör jag använder för presentkort.