Dataskydd

Sidan är senast uppdaterad 2024-07-25

Här sammanfattar jag hur jag hanterar mitt företags dataskydd och de personuppgifter jag samlar in. För att få veta mer i detalj vad jag gör och hur jag skyddar uppgifterna, gå till nedanstående sidor. 

Vem är jag

 

Jag heter Eva Sahlström och driver en enskild firma (org.nr. 680602-0225). Mina kontaktuppgifter är

Eva Sahlström
Sorterargatan 12
162 50 Vällingby
070-471 52 66
kontakt@evasskrivskola.se

Jag äger den här kursportalen, www.evasskrivskola.se, samt en webbplats där jag marknadsför min verksamhet och driver en blogg: www.sahlstrom.info. I mitt företag arbetar jag som journalist, textvårdare och kursproducent.

Eftersom jag inte har anställda och sköter allt själv i mitt företag är det bara jag som har tillgång till de personuppgifter jag samlar in. Jag samlar in så få personuppgifter som möjligt och sällan något mer än sådant som namn, e-postadress, telefonnummer och postadress.

Du är alltid välkommen att kontakta mig om du undrar över vilka personuppgifter jag har sparat om dig och varför jag har dem. Om du önskar att jag tar bort dem gör jag det, såvida det inte strider mot lagliga eller praktiska krav – personuppgifter som ligger i min bokföring ska exempelvis sparas i sju år enligt bokföringslagen, och har vi en pågående kundrelation behöver jag ha kontaktuppgifter till dig. När du genomför en kurs lagras också uppgifter om vad du har gjort på kursen.

Jag sprider aldrig vidare insamlade personuppgifter till andra parter, och jag är den enda som har inloggning till de tjänster jag använder där en del uppgifter sparas (till exempel Mailchimp som jag använder för utskick av nyhetsbrev). När det är möjligt använder jag tvåfaktorsinloggning på de tjänster jag använder.

Min webbplats är skapad med hjälp av WordPress och jag har automatisk uppdatering av WordPress, samt uppdaterar temat och de tillägg jag använder så snart det är möjligt för att skydda mig mot säkerhetsläckor. För att skydda sajten från hackerattacker använder jag betalversionen av WordPresstillägget Wordfence. De tjänster jag använder där personuppgifter kan bli aktuella är genomgående etablerade företag som själva arbetar med att hålla sitt dataskydd lagenligt och säkert.