Kunders personuppgifter

Sidan är senast uppdaterad 2024-04-14

Den här sidan redogör för hur jag hanterar kunders personuppgifter i min verksamhet som journalist, språkrådgivare och utbildare. För användning av den här webbplatsen bör du läsa sidorna Användarvillkor och Integritetspolicy.

Vem är jag

Jag heter Eva Sahlström och jag driver sedan 1998 en enskild firma, där jag säljer tjänster för textproduktion och textgranskning. Jag är journalist och examinerad språkrådgivare. Mitt företag består bara av mig och jag sköter allting i företaget själv. Mina kontaktuppgifter är

Eva Sahlström
Sorterargatan 12
162 50 Vällingby
070-471 52 66
kontakt@evasskrivskola.se

Personuppgifter som jag samlar in

Jag samlar in så få personuppgifter jag kan och undviker alla uppgifter som kan vara känsliga.

Om du köper något av mig på www.evasskrivskola.se registreras du som användare på sajten: användarnamn, e-postadress,  samt uppgifter om vilken kurs du har köpt och hur långt du har kommit på kursen. Vill du veta vilka personuppgifter jag har registrerat om dig kan du mejla mig på ovanstående e-postadress. Jag raderar de uppgifter du önskar så länge det inte strider mot lagkrav eller jag behöver dem för att till exempel upprätthålla vår kundrelation.

Om du köper en e-bok av mig eller laddar ned ett gratisex av en e-bok går det via tjänsten Bookfunnel. Bookfunnel noterar din e-postadress vid köp av en e-bok, vilket format du laddar ned boken i och på vilken typ av enhet.

Betalning på www.evasskrivskola.se går via betaltjänsten Payson, vilket innebär att deras köpvillkor och integritetspolicy gäller utöver mina villkor och min integritetspolicy.

Om du köper en pappersbok går köpet via distributören Publit vilket innebär att deras köpvillkor gäller för bokköpen. Har du frågor om själva bokköpet kontaktar du Publit: info@publit.se.

Om du köper ett presentkort går köpet via distributören Gift Up.

E-post

Om du skickar e-post till mig räknar jag med att du godkänner att jag lagrar din e-postadress och övriga kontaktuppgifter som du själv tillhandahåller i ditt mejl. Mejlen sparas så länge vi har en kundkontakt eller så länge som jag tror att vi kommer att fortsätta att ha en kundkontakt längre fram. Det kan även sparas för att jag har behov av att ha kvar konversationen mellan oss av andra skäl, som att det är underlag för artiklar eller offerter och prisöverenskommelser.

Om du av någon anledning vill att jag tar bort dina mejl kontaktar du mig på ovanstående mejladress.

Jag gör utskick av nyheter och erbjudanden från skrivskolan, av ett nyhetsbrev samt av inläggen på min språkblogg, men dessa anmäler sig varje prenumerant till separat (se Användarvillkor och Integritetspolicy). Jag har inga kundregister för allmänna utskick.

Kundregister

Jag registrerar mina kunder i mitt bokföringsprogram, Visma E-ekonomi, som är en molntjänst som drivs av Visma SPCS. Där sparar jag adressuppgifter samt kontaktuppgifter till referenspersoner. Uppgifterna sparas enligt bokföringslagen i sju år.

Jag för inga övriga register över mina kunder.

Leverantörsregister

Jag registrerar mina leverantörer i mitt bokföringsprogram, Visma E-ekonomi, som är en molntjänst som drivs av Visma SPCS. Där sparar jag adressuppgifter samt eventuella kontaktuppgifter till referenspersoner. Uppgifterna sparas enligt bokföringslagen i sju år.

Jag för inga övriga register över mina leverantörer.

 Om webbplatsens villkor och sekretess

Länkar för mer information

  • Visma SPCS – företaget som jag köper mitt bokföringsprogram från.
  • Payson– betaltjänsten jag använder för betalningar på sajten.
  • Bookfunnel – den distributör jag använder för e-böcker.
  • Publit– den distributör jag använder för pappersböcker.
  • Gift Up – den distributör jag använder för presentkort.