Alla kurser

Har kurserna särskilda startdatum?

Så fort du registrerar dig för en kurs kan du sätta igång med den och sedan kan du arbeta med den när det passar dig bäst, så länge du har internetuppkoppling.

Kan jag dela inloggningsuppgifterna med någon annan? Eller använda materialet från kurserna i egna kurser?

Nej, det kan du inte, inloggningsuppgifterna är personliga och kursmaterialet är upphovsrättsligt skyddat. I användarvillkoren som du godkänner när du registrerar dig för en kurs står vad som gäller. Är ni flera som vill göra en kurs kan ni köpa en grupplicens som ger rabatt. Se mer i nästa fråga eller på sidan Grupplicenser.

Jag vill köpa licenser till flera personer – hur gör jag det? Kan jag få reducerat pris?

Du kan köpa tillgång till en kurs för en grupp, och för tre personer eller mer får du rabatt på kursen. Med minst 3 deltagare får du rabatt på kursavgifterna, mer rabatt ju fler deltagare (upp till 15).

Varför kan inte jag som bor utomlands köpa dina kurser?

Jag är ensam i mitt företag och har inte möjlighet att administrera momsen för de få eventuella kursdeltagare som skulle kunna vara intresserade av en skrivkurs på svenska utan att vara bosatta i Sverige. Men jag har en gratiskurs, 30-dagarsutmaningen Digitalisera ditt textarbete, och mina gratis skrivtips är öppna för alla, se mer här: Texthjälp och skrivtips.

Får jag diplom efter avslutad kurs?

Nej, det här är inga kurser där du ska prestera resultat på kunskapstest. Det förekommer test på några av kurserna, men syftet med dem är att du ska få träna på det testen handlar om.

Hur får jag svar på frågor som inte står här?

Mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se så svarar jag så fort jag kan!

Frågetecken som symboliserar frågor du kan ha om kursen du är intresserad av.

Alla böcker

Vilka format finns böckerna i? Finns de i pappersform?

Böckerna säljs i formatet epub2, som är standard för e-böcker idag. Det är ett flödande format vilket innebär att sidan du läser anpassas till din skärm och du kan själv välja typsnitt och grad (storlek på typsnittet). Böckerna finns även som pdf, vilket innebär att layouten är fast och inte anpassar sig efter skärmen eller läsarens önskemål.

Jag satsar på digitala böcker av miljöskäl och praktiska skäl. En bok finns dock i pappersformat, men som print-on-demand (varje ex trycks först när det har beställts). Då trycks inga böcker i onödan som inte blir köpta. Det högre priset på pappersboken är tryckkostnaden. För att hålla nere kostnaden är pappersboken i svartvitt jämfört med de digitala varianterna som har färginslag.

Jag är inte van att läsa e-böcker – hur gör jag?

Det är inte svårt att läsa e-böcker och när du väl vant dig kommer du antagligen att tycka att pappersböcker är otympliga, tunga och svårtillgängliga, jämfört med e-boken som du alltid kan ha med dig både i mobilen och surfplattan. Jag använder Bookfunnel som distributör av e-böckerna och antingen laddar du ner boken direkt till din enhet eller så kan du välja att få filen mejlad till dig. Om du väljer formatet epub öppnar du filen i en app som man kan läsa e-böcker i, till exempel Bluefire Reader, Ibooks (IOS) eller Aldiko (Android). Vill du läsa på datorn kan du använda Adobe Digital Editions. I appen kan du välja om du vill byta typsnitt, grad (storleken på typsnittet), bakgrundsfärg etc. Texten anpassas till den storlek du har på skärmen.

Om du väljer pdf kan du läsa den i ett program man kan öppna pdf:er i, till exempel Adobe Acrobat. Pdf har fast layout till skillnad från epubens flödande så den kommer inte att anpassas till din skärms storlek. Pdf:erna är anpassade för att läsas på en normalstor surfplatta.

Varför står det på engelska på sidan där man laddar ned böckerna?

Jag använder tjänsten Bookfunnel för att leverera böckerna, och tyvärr går det inte att översätta alla texterna. Jag har översatt det som går samt skrivit till instruktioner för hur man laddar ned – det är inte särskilt komplicerat men får du problem du inte kan lösa, kontakta mig på kontakt@evasskrivskola.se.

Varför kan inte jag som bor utomlands köpa dina böcker?

Jag är ensam i mitt företag och har inte möjlighet att administrera momsen för de få eventuella bokköpare som skulle kunna vara intresserade av böcker om att skriva på svenska utan att vara bosatta i Sverige. Men jag använder Publit som distributör till nätbokhandlarna, och om du bor utomlands kan du få en länk så du kan köpa den via Publit, till samma pris som här på sajten (oftast lägre än i nätbokhandlarna). Kontakta mig i så fall på kontakt@evasskrivskola.se.

Kan jag dela boken med andra?

För e-böcker gäller samma upphovsrättliga regler som för pappersböcker. Du kan alltså inte sälja vidare vid min bok, och du får inte kopiera och distribuera filen till andra. Böckerna är vattenmärkta, vilket innebär att ditt namn är inkodat i filen för att visa att den tillhör dig. Om du vill citera ur böckerna gäller vanliga citatregler, det vill säga du måste alltid ange källan.

Hur får jag svar på frågor som inte står här?

Mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se så svarar jag så fort jag kan!

Svarta silhuetter av läsande människor

Presentkort

Hur gör jag om jag vill ge bort en kurs eller en bok?

Du kan köpa ett presentkort som du mejlar till mottagaren eller skriver ut och ger bort. Presentkortet köper du på sidan Presentkort. Du kan inte reservera presentkortet för en särskild kurs eller bok, men du kan välja summan för det du vill ge bort och tipsa mottagaren om vad du rekommenderar att hen köper.

I samband med köpet väljer du om presentkortet ska börja gälla omedelbart eller vid ett senare datum.

Vad går det att köpa med presentkortet?

Du kan köpa allt som säljs på sajten. Undantaget är pappersböcker, för dem säljer jag via book-on-demand-tjänsten Publit vilket innebär att försäljningen går via dem.

Hur gör mottagaren för att lösa in presentkortet?

Du som får ett presentkort lägger det du vill köpa i varukorgen som vid ett vanligt köp. I kassan finns det en ruta där du skriver in koden som står på presentkortet.

Måste jag köpa för hela summan på presentkortet vid samma köp?

Nej, du kan köpa för en del av summan vid ett tillfälle och för resten vid ett annat. Om du har köpt för en del av summan kan du kolla ditt saldo med hjälp av länken Se saldo på presentkortet som du hittar på sidan Presentkort (längst ner i rutan där man köper presentkort).

Hur länge är presentkortet giltigt? Vad händer om jag inte har köpt för allt när kortet går ut?

Presentkortet är giltigt i 12 månader. Inget återbetalas om det finns pengar kvar på kortet när giltighetstiden går ut.

Jag behöver bokföra köpet av presentkort, men det står ingen moms på kvittot!

Skattemässigt är presentkortet en så kallad flerfunktionsvoucher, och på sådana utgår ingen moms. Om du inte vet hur du ska bokföra köpet, googla på “bokför flerfunktionsvoucher”.

Hur får jag svar på frågor som inte står här?

Mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se så svarar jag så fort jag kan!

Presentkort

Kursen Skriv texter som når fram

Skriv texter som når fram-logotyp
När kan jag göra kursen?

När det passar dig bäst. Du har tillgång till kursen dygnet runt, så länge du har en internetuppkoppling.

Hur länge har jag tillgång till kursen?

I sex månader. Har du inte hunnit färdigt då kan du kontakta mig. Tidsgränsen finns främst för att du som deltagare ska veta att du har sex månader på dig innan jag gör större förändringar eller tar ut kursen ur kursutbudet.

Vad behöver jag för att kunna göra kursen?

Internetuppkoppling och en enhet du kan surfa på för att komma åt kursen – du kan använda en mobil, men lite större skärm är att föredra. Något att skriva på, företrädesvis en dator, med ett ordbehandlingsprogram. Det spelar ingen roll vilket. En text att arbeta med, gärna något du ändå ska skriva. Och så tid för att träna ditt skrivande.

Jag kan inte ladda ned boken som ingår i kursen!

För att ladda ner boken gratis behöver du vara prenumerant på skrivskolans nyhetsbrev Kursnyheter från Evas skrivskola. Om du inte är det, starta en prenumeration (du kan avsluta den sen om du inte vill ha kursnyheter). När du väljer att prenumerera får du ett mejl där du ska bekräfta prenumerationen, och det hamnar ibland i skräpkorgen.

Ingår det support i kursen?

Det här är en ren självstudiekurs. Om du känner att du behöver personlig coachning kan du kontakta mig så gör vi ett upplägg för det som du betalar för separat.

Jag skulle vilja att någon annan gav mig respons på mina texter – hur gör jag då?

Det är bra att få textrespons under skrivprocessens gång, och du kan ta hjälp av folk du känner. Dock bör den personen ha vana av att ge textrespons. En lösning är att gå ihop några stycken och köpa en grupplicens, så får ni samma utgångspunkt när ni ska ge respons. Om du är arbetsgivare och vill att dina anställda ska utveckla sitt skrivande är det mycket lämpligt att ge dem möjlighet att ge varandra textrespons under kursens gång.

Hur får jag svar på frågor som inte står här?

Mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se så svarar jag så fort jag kan!

Kursen Kort om korrektur

När kan jag göra kursen?

När det passar dig bäst. Du har tillgång till kursen dygnet runt, så länge du har en internetuppkoppling.

Hur länge har jag tillgång till kursen?

I sex månader. Har du inte hunnit färdigt då kan du kontakta mig. Tidsgränsen finns främst för att du som deltagare ska veta att du har sex månader på dig innan jag gör större förändringar eller tar ut kursen ur kursutbudet.

Vad behöver jag för att kunna göra kursen?

Du behöver en dator med Microsoft Word och Adobe Acrobat Pro alternativt Adobe Acrobat Reader. I kursintroduktionen som är öppen även för icke inloggade kan du se mer utförligt vad som krävs: kursintroduktion till Kort om korrektur.

Jag kan inte ladda ned boken som ingår i kursen!

För att ladda ner boken gratis behöver du vara prenumerant på skrivskolans nyhetsbrev Kursnyheter från Evas skrivskola. Om du inte är det, starta en prenumeration (du kan avsluta den sen om du inte vill ha kursnyheter). När du väljer att prenumerera får du ett mejl där du ska bekräfta prenumerationen, och det hamnar ibland i skräpkorgen.

Ingår det support i kursen?

Det här är en ren självstudiekurs. Om du känner att du behöver personlig coachning kan du kontakta mig så gör vi ett upplägg för det som du betalar för separat.

Jag känner mig inte tillräckligt språkligt säker för att klara korrekturet helt själv – hur gör jag då?

Du får gärna anlita mig för att göra en sista korrekturläsning av din text. När du har arbetat dig genom kursen behöver du inte betala mig för att rätta fel du klarar av att hitta själv utan jag går på det du inte har kompetensen för.

Hur får jag svar på frågor som inte står här?

Mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se så svarar jag så fort jag kan!

Kort om korrektur-logotyp

Kurserna Språkriktigheter: De eller dem? – Sin eller deras? – Var eller vart?

Språkriktigheter-logotyp
Är det här en kurs? Eller flera?

Språkriktigheter är ett paket med tre kortkurser, men du kan också köpa varje kurs för sig. Köper du kurspaketet får du rabatt – tre kurser för priset av två.

Jag har köpt alla tre kortkurserna, vid samma tillfälle eller olika, men jag får ingen rabatt! Skulle det inte vara tre för två?

Rabatten gäller endast när du köper kurspaketet Språkriktigheter. 

När kan jag göra kurserna?

När det passar dig bäst. Du har tillgång till kurserna dygnet runt, så länge du har en internetuppkoppling.

Hur länge har jag tillgång till kurserna?

I sex månader. Har du inte hunnit färdigt då kan du kontakta mig. Tidsgränsen finns främst för att du som deltagare ska veta att du har sex månader på dig innan jag gör större förändringar eller tar ut kurserna ur kursutbudet.

Vad behöver jag för att kunna göra kurserna?

Internetuppkoppling och en enhet du kan surfa på för att komma åt kursen – du kan använda en mobil, men lite större skärm är att föredra.

Ingår det support i kurserna?

Det här är rena självstudiekurser.

Hur får jag svar på frågor som inte står här?

Mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se så svarar jag så fort jag kan!

Kursen Lär dig hantera Word

Hur får jag tillgång till kursen?

Om du har köpt en annan kurs av mig har du fått den här kursen som bonus. Gå in under Mina sidor/Mina kurser så ser du vilka kurser du har tillgång till.

Om du inte har köpt någon annan kurs köper du den här som du köper de övriga kurserna. Gå till sidan Skrivkurser.

När kan jag göra kursen?

När det passar dig bäst. Du har tillgång till kursen dygnet runt, så länge du har en internetuppkoppling.

Hur länge har jag tillgång till kursen?

Så länge som den finns utlagd. Övriga kurser har du tillgång till i sex månader, men eftersom jag planerar att utöka den här kursen fortlöpande får du livstids tillgång till den. Om jag väljer att ta bort den säger jag till i god tid innan.

Vad behöver jag för att kunna göra kursen?

Du behöver en dator och ordbehandlingsprogrammet Microsoft Word. Det är bra om du har något material att öva på, men du kan gärna använda riktiga texter du ska använda.

Ingår det support i kursen?

Det här är en ren självstudiekurs, och jag ger ingen personlig coachning i programvaror.

Varför känner jag igen delar av kursen från dina bloggar/nyhetsbrev/andra kurser?

Allt material i kursen ligger utlagt på mina bloggar, nyhetsbrev, Youtube eller i andra kurser. Jag har gjort den som en bonus till dem som köper mina kurser, och om du köper bara den här betalar du i första hand för att du får allt material samlat.

Hur får jag svar på frågor som inte står här?

Mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se så svarar jag så fort jag kan!

Lär dig hantera Word-logotyp

Kursen Digitalisera ditt textarbete

digitalisera ditt textarbete
När kan jag göra kursen?

När det passar dig bäst. Du har tillgång till kursen dygnet runt, så länge du har en internetuppkoppling.

Hur registrerar jag mig på kursen?

Du registrerar dig på kurssidan. Om du redan har en inloggning på sidan och är inloggad klickar du bara på knappen för registrering. Om du inte har en inloggning blir du uppmanad att registrera dig på sidan. Gör det och gå sedan tillbaka till kurssidan för registrering för kursen.

Hur länge har jag tillgång till kursen?

I sex månader. Har du inte hunnit färdigt då kan du kontakta mig. Tidsgränsen finns främst för att du som deltagare ska veta att du har sex månader på dig innan jag gör större förändringar eller tar ut kursen ur kursutbudet.

Vad behöver jag för att kunna göra kursen?

Du behöver en dator och helst möjlighet att ladda ner programvaror till den. I kursen kommer du att få förslag på programvaror som du kan använda till ditt textarbete. Om du inte kan ladda ner programvaror ges det oftast alternativ.

Ingår det support i kursen?

Det här är en ren självstudiekurs som är tänkt som en introduktion till att arbeta platsoberoende och digitalt med text.

Vad menas med att kursen är en 30-dagarsutmaning?

Den här kursen gör under 30 dagar, ett kapitel per dag. Varje dag (på det klockslag du först registrerade dig) får du tillgång till ett nytt kapitel. Kapitlen är korta och innebär oftast inga stora arbetsinsatser. Du får ett mejl som påminnelse – förutsatt att du startat prenumeration på nyhetsbrevet Kursnyheter från Evas skrivskola, länk till prenumerationen ser du högst upp på kurssidan efter kursregistrering. Tröttnar du på mejlen kan du avsluta din prenumeration utan att det påverkar din tillgång till kursen.

Jag får inga dagliga mejl som påminner mig om att en ny utmaningar har släppts!

För att få mejlen behöver du vara registrerad som prenumerant på nyhetsbrevet Kursnyheter från Evas skrivskola. Du hittar en länk till prenumerationen högst upp på kurssidan efter kursregistrering. Tröttnar du på mejlen kan du avsluta din prenumeration utan att det påverkar din tillgång till kursen.

Hur får jag svar på frågor som inte står här?

Mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se så svarar jag så fort jag kan!