Om Lär dig hantera Word

Skriver du texter på dator? Använder du ordbehandlingsprogrammet Word då? Har du fått någon undervisning i hur du ska använda det?

Om du inte är purung fick du antagligen bara skriva för hand i skolan, och än är undervisningen i att skriva på dator är bristfällig, trots att det är det redskap man använder för att skriva texter i arbetslivet.

Men att skriva är ett hantverk och till hantverk behövs verktyg. Verktyg som man behöver lära sig att hantera. Ett av dina främsta arbetsredskap som skribent är ditt ordbehandlingsprogram på datorn.

Jag har lagt ut en hel del gratismaterial om det vanligaste ord­behandlings­programmet, Microsofts Word, på bloggar och nyhetsbrev. Dessa tips har jag nu valt att samla till en egen kurs.

Det här är ingen heltäckande Wordkurs, utan det handlar främst om sådant jag märker att många har problem med (formatmallar till exempel) samt sådant jag själv tycker är väldigt användbart (som kortkommandon).

Kursen är en bonuskurs som du får gratis när du köper en annan kurs av mig – i och med att du betalar för en kurs får du även tillgång till denna.

Men det går också att köpa bara den här kursen om du inte är intresserad av någon av de andra. Eftersom allt material i den finns utlagt gratis på andra ställen är priset mycket lågt. Det du betalar för är att få allt samlat.

Kursen är en ren självstudiekurs utan coachning. 

Sagt om kursen

Eftersom kursen är så pass ny har jag ännu inte fått in några omdömen. Vill du säga något om den, mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se

Det här ingår

  • Viktiga inställningar – ditt skrivande underlättas när du gör rätt från början.
  • Vanligaste kortkommandona – du blir mer effektiv och sliter mindre på din kropp när du använder kortkommandon istället för att alltid ta till musen.
  • Specialtecken – lär dig vilka specialtecken du bör använda och hur du får fram dem.
  • Språkligt korrekt text – genom att lära dig viktiga funktioner underlättar du din korrekturläsning.
  • Räkna textomfång – lär dig räkna ut hur lång din text är.
  • Effektivitet – du lär dig sådant som effektiviserar ditt skrivande och gör att du kan lägga mer fokus på din texts innehåll.
  • Instruktioner i den form som passar dig – det finns både skriftliga instruktioner och filmer som visar hur du använder viktiga funktioner i Word.
  • Ordlista – alla termer samlade om det är något du inte förstår.
tips om word

Tjuvkika på kursen

Kursens introduktionskapitel, med de två första avsnitten, ligger öppet så du kan få en första introduktion till varför du ska lägga tid på att sätta dig in i Word och du ser vad du behöver för att göra kursen.

Frågor

Om du undrar över något, börja med att kolla in Vanliga frågor. Hittar du inte svaret där, mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se.

Pris

Moms tillkommer med 25 procent för kurser.

Denna självstudiekurs ingår när du köper en annan kurs av mig, men den kan också köpas enskilt. Du får tillgång till den så fort du har betalat den, eller betalat någon av de andra kursern, och har sedan tillgång till den så länge den är utlagd på sajten (jag säger till i god tid innan om jag väljer att ta bort den). Övriga villkor, se Användarvillkoren. 

100,00 kr ex moms