Alla kurser

Måste jag vara egenföretagare för att gå dina kurser?

Nej, det måste du inte. Jag har riktat in kurserna på egenföretagare som själva sköter sin marknadsföring, sin webbplats etc., men de passar även dig som är i en liknande situation, till exempel om du är anställd på ett litet företag eller är funktionär/anställd i en förening.

Har kurserna särskilda startdatum?

Så fort du registrerar dig för en kurs kan du sätta igång med den och sedan kan du arbeta med den när det passar dig bäst, så länge du har internetuppkoppling. Köper du till personlig skrivcoachning eller väljer en kurs där personlig skrivcoachning ingår är coachningen alltid över e-post så du behöver inte passa några tider. Däremot kan du inte få personlig coachning under hela året: under juni till augusti samt över jul- och nyårshelgerna ger jag ingen coachning.

Kan jag dela inloggningsuppgifterna med någon annan? Eller använda materialet från kurserna i egna kurser?

Nej, det kan du inte, inloggningsuppgifterna är personliga och kursmaterialet är upphovsrättsligt skyddat. I användarvillkoren som du godkänner när du registrerar dig för en kurs står vad som gäller.

Varför kan inte jag som bor utomlands köpa dina kurser?

Jag är ensam i mitt företag och har inte möjlighet att administrera momsen för de få eventuella kursdeltagare som skulle kunna vara intresserade av en skrivkurs på svenska utan att vara bosatta i Sverige. Men mina gratis skrivtips är öppna för alla, se mer här: Texthjälp och skrivtips.

Om jag köper en kurs med coachning, kan jag använda ett annat ordbehandlingsprogram än Microsoft Word när jag skickar mina texter till dig för respons?

MS Word är det absolut vanligaste ordbehandlingsprogrammet, och det har bara hänt mig två gånger när jag läst korrektur eller skrivcoachat att kunden använt något annat program. Min erfarenhet är att gransknings- och kommentarsverktyget inte fungerade särskilt bra i de fallen så jag håller mig till MS Word. Om du absolut inte kan få tillgång till det kan vi testa något annat program, men då tar jag betalt för mertiden att testa ut och använda det.

Hur får jag svar på frågor som inte står här?

Mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se så svarar jag så fort jag kan!

Kursen Så skriver du ditt nyhetsbrev

med eller utan skrivcoachning

När kan jag göra kursen?

När det passar dig bäst. Du har tillgång till kursen dygnet runt, så länge du har en internetuppkoppling. Om du köper coachningsvarianten sker all skrivcoachning över e-post så du behöver inte passa några tider. Däremot ger jag inte coachning juni–augusti samt över jul- och nyårshelgerna.

Hur länge har jag tillgång till kursen?

I sex månader. Har du inte hunnit färdigt då kan du kontakta mig. Tidsgränsen finns främst för att du som deltagare ska veta att du har sex månader på dig innan jag gör större förändringar eller tar ut kursen ur kursutbudet.

Vad behöver jag för att kunna göra kursen?

Du behöver en dator, ett program för att skicka dina nyhetsbrev samt tid för ditt skrivande. I kursintroduktionen som är öppen även för icke inloggade kan du se mer utförligt vad som krävs: kursintroduktion till Så skriver du ditt nyhetsbrev, kursintroduktion till Så skriver du ditt nyhetsbrev – med coachning.

Ingår det support i kursen?

Den ena varianten av kursen, Så skriver du ditt nyhetsbrev, är en ren självstudiekurs. Den andra varianten, Så skriver du ditt nyhetsbrev – med coachning, innehåller tre tillfällen med personlig skrivcoachning via e-post.

Vad är fördelen med att få coachning? Och varför kostar den kursvarianten så mycket mer?

Du kommer att få ut mycket mer av kursen om du väljer coachningsvarianten. Forskning visar att du utvecklas bättre som skribent om du får textrespons under skrivprocessens gång. Det är svårt att själv se kritiskt på sin text och tar du hjälp av någon bekant bör du vara säker på att det är en person som är van att ge textrespons. Du behöver få veta både vad som fungerar i din text och vad som kan utvecklas mer, på en nivå som passar ditt skrivande. Jag har stor erfarenhet av att ge respons och har djupa kunskaper i skrivande, både teoretiska och praktiska. Till skillnad från självstudievarianten av kursen får du unik respons på just ditt nyhetsbrev i coachningsvarianten vilket är anledningen till det högre priser.

Hur får jag svar på frågor som inte står här?

Mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se så svarar jag så fort jag kan!