Om Ordspråk från Evas skrivskola på Instagram

omslagsbild Ordspråk från Evas skrivskola på Instagram

37,00 kr ex moms

Efter att under tre år ha gjort julkalendrar på Instagram med skrivtips, talesätt och liknelser blev temat i min julkalender 2020 ordspråk. Liksom tidigare år fortsatte jag temat veckovis under det kommande året.

Ordspråk är fasta uttryck som har som syfte att förmedla ett budskap – ofta en klok tanke eller en värdering. Många har använts i hundra- eller tusentals år men lever fortfarande kvar i språket.

Att använda ordspråk kan vara ett skämtsamt sätt att förmana eller ge goda råd, men tänk på att den här typen av fasta fraser hör till det man lär sig sist i ett språk.

Ordspråkens höga ålder kan också föra med sig gammalmodiga värderingar och lite väl mycket moralism. Men i rätt kontext kan de förgylla din text. En del av dem är självförklarande och kan förstås av de flesta som kan språket, som I nöden prövas vännen.

I den här boken hittar du alla 71 ordspråk jag publicerade på Instagram från december 2020 till november 2021. Alla ordspråk har fått en förklaring.

Moms tillkommer med 6 procent för böcker.

Ånger­rätten gäller inte på digi­talt inne­håll som e-böcker. Där­för finns det smak­prov att ladda ner för alla böcker.