Om Putsa din text så den glänser

Det här är ett webbinarium om korrekturläsning där du lär dig hur du ger din text riktig glans, så att läsaren fokuserar på innehållet och inte på irriterande språkfel.

Webbinariet passar dig som producerar texter av olika slag och som vill vara säker på att de är korrekta, lättlästa och förtroendegivande.

Du köper det här webbinariet med grupplicens. När du har köpt licensen för din grupp mejlar du mig så vi kan komma överens om när webbinariet ska hållas.

Det spelar ingen roll vad för slags grupp det är – du kan köpa en grupplicens för dina anställda, för en förenings funktionärer eller för ett gäng skrivintresserade kompisar.

Får du inte ihop någon grupp håller jag det ibland det här webbinariet vid bestämda tidpunker då man kan köpa enstaka platser. Håll utkik i mina sociala kanaler efter nästa gång.

Webbinariets innehåll:

  • Vad är korrektur och varför är det så viktigt?
  • När och hur ska du läsa korrektur?
  • Vilka är de vanligaste felen?

Rent praktiskt går det till så att vi möts digitalt i videokonferensprogrammet Zoom. Weebinariet består av tre delar: två föreläsningar om vad korrektur är respektive vilka fel man oftast stöter på, samt en avslutande del där vi tillsammans tränar på hitta typiska korrfel på autentiska exempel.

Föreläsningsdelarna är förinspelade för att minimera tekniskt strul, och du får tillgång till dem under cirka en månad.

Du kan läsa mer om hur webbinariet går till på sidan Webbinarier.

Sagt om kursen – bör försöka få något från testpersoner

“En lagom lång grundläggande kurs med många bra tips. Passar både nybörjaren och den något mer erfarne korrekturläsaren/skribenten. Pedagogiskt upplagd och lätt att navigera igenom.”

Astrid Ahlberg

“Jag genomförde nyligen Kort om korrektur och vill tacka så mycket för ett riktigt bra innehåll! Jag lärde mig otroligt mycket och fick verkligen upp ögonen för korrekturläsning än mer.”

Pernilla Hult Jonsson

Det här ingår

  • 5 steg – från att du lär dig om varför du bör läsa korrektur och hur du bör förbereda texten till hur du gör rent praktiskt.
  • Rutiner som förenklar – du får en arbetsordning som du kan följa varje gång du läser korrektur.
  • Uppdrag – i varje avsnitt får du ett eller flera uppdrag som tränar dig till att bli en bättre korrekturläsare.
  • Digitalt korrektur – du lär dig att läsa korrektur som man gör det idag – digitalt.
  • Kvalificerade tips om vanligt förekommande fel – min bok Vanliga korrekturfel ingår i kursen.
  • Språkliga hjälpmedel – du får en lista med de hjälpmedel du behöver för din korrekturläsning.
omslag Vanliga korrekturfel

Tjuvkika på kursen – Ska jag ha tjuvkik?

Kursens introduktionskapitel, med de fyra första avsnitten, ligger öppet så du kan få en första introduktion till vad korrektur är och du ser vad du behöver för att göra kursen.

Grupplicenser

Den här kursen kan du köpa grupplicens till, om ni är flera som vill göra en kurs och vill ha rabatt.

Bonus

När du köper den här kursen får du ytterligare en kurs som bonus: Lär dig hantera Word.

Frågor

Om du undrar över något, börja med att kolla in Vanliga frågor. Hittar du inte svaret där, mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se.

Pris

Priset för webbinariet beror på i vilken form du köper platser. Om du köper en plats på ett webbinarium som jag annonserar ut står det pris i annonsen. Anmälan är bindande.

Om du köper en grupplicens beror det på hur många platser du köper och vilka webbinarier eller kurser du lägger till. På sidan Köp grupplicenser finns ett särskilt formulär där du ser priser och rabatt och kan få en uträkning på kostnaden innan du lägger din beställning i varukorgen.

Du får omedelbart tillgång till kurser du har betalat för, webbinarier bokar du in en tid för genom att mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se.

Övriga villkor, se Användarvillkoren.