Om Putsa din text så den glänser

Lär dig hur du ger din text riktig glans, så att läsaren fokuserar på innehållet och inte på irriterande språkfel.

Det här webbinariet passar dig som producerar texter av olika slag och som vill vara säker på att de är korrekta, lättlästa och förtroendegivande.

Du köper webbinariet med grupplicens. När du har köpt licensen för din grupp mejlar du mig så vi kan komma överens om när webbinariet ska hållas.

Det spelar ingen roll vad för slags grupp det är – du kan köpa en grupplicens för dina anställda, för en förenings funktionärer eller för ett gäng skrivintresserade kompisar.

Får du inte ihop någon grupp håller jag det ibland det här webbinariet vid bestämda tidpunker då man kan köpa enstaka platser. Håll utkik i mina sociala kanaler efter nästa gång.

Webbinariets innehåll:

  • Vad är korrektur och varför är det så viktigt?
  • När och hur ska du läsa korrektur?
  • Vilka är de vanligaste felen?

Rent praktiskt går det till så att vi möts digitalt i videokonferensprogrammet Zoom. Webbinariet består av två föreläsningsdelar samt en avslutande del där vi tillsammans tränar på hitta typiska korrfel på autentiska exempel. Utrymme för frågor ges vid varje del.

Föreläsningsdelarna är förinspelade för att minimera tekniskt strul, och du får tillgång till de filmerna, boktips och länkar till skrivtips under 30 dagar. Du får även tillgång till bonuskursen Lär dig hantera Word.

Du kan läsa mer om hur webbinariet går till på sidan Webbinarier.

Sagt om webbinariet

Eftersom jag ännu inte har hållit webbinariet i sin nuvarande form har jag inget omdöme än.

Det här ingår

  • Handfasta kunskaper – du lär dig varför korrektur är viktigt och hur du gör för att din text ska bli så glänsande som möjligt.
  • Hitta korrekturläsare – du lär dig vilka krav du bör ställa på en korrekturläsare du anlitar och hur du får ert samarbete att flyta smidigt. 
  • Förbered texten – du får tips om hur du förbereder texten så att du får ut så mycket som möjligt av korrekturet.
  • Vanliga fel – du lär dig vilka fel man oftast stöter du så du vet vad du ska titta efter om du läser korrekturet själv.
  • Komplicerade fel – du får insikt i några fel som kan vara svåra att åtgärda vid korrekturläsningen och helst bör åtgärdas långt tidigare i skrivprocessen.
  • Träning på autentiska exempel – vi funderar tillsammans över korrekturfel som jag har stött på i mitt arbete.
Logotyp Putsa din text så den glänser

Bonus

När du köper en kurs på Evas skrivskola får du ytterligare en kurs som bonus: Lär dig hantera Word.

Frågor

Om du undrar över något, börja med att kolla in Vanliga frågor. Hittar du inte svaret där, mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se.

Pris

Priset för webbinariet beror på i vilken form du köper platser. Om du köper en plats på ett webbinarium som jag annonserar ut står det pris i annonsen. Anmälan är bindande.

Om du köper en grupplicens beror det på hur många platser du köper och vilka webbinarier eller kurser du lägger till. På sidan Köp grupplicenser finns ett särskilt formulär där du ser priser och rabatt och kan få en uträkning på kostnaden innan du lägger din beställning i varukorgen.

Du får omedelbart tillgång till kurser du har betalat för, webbinarier bokar du in en tid för genom att mejla mig på kontakt@evasskrivskola.se.

Övriga villkor, se Användarvillkoren.