Ditt andra uppdrag blir att skaffa ett verktyg med autoresponder. Till skillnad från de flesta andra uppdragen behöver du dock inte göra färdigt det här innan du går vidare till nästa steg. Du kan skriva i ditt ordbehandlingsprogram medan du väljer autoresponder och konfigurerar den. Det är bara bra om du kommer igång med själva skrivandet så snart som möjligt.

Av egen erfarenhet vet jag att det är lite meckigt innan man får hela automatiseringsprocessen att fungera. Mitt råd är att du avsätter tid till att få ordning på prenumerationslistor, anmälningsformulär och liknande. Jag har själv gjort tre olika webbkurser om Mailchimp – de är lite olika och tar upp olika saker, men sannolikt klarar du dig med en av dem, åtminstone för att komma igång med det mest grundläggande.

Tycker du att det är övermäktigt svårt att få det här att fungera, ta hjälp av någon som kan. Eller så börjar du med att skicka ut vanliga mejl till mottagare du har sparat i ditt e-postprogram.

Mailchimp-kurser

  • Betalt samarbete Moderskeppet är en kursportal som jag har ett betalt samarbete med. Där hittar du flera kurser om Mailchimp, som du köper genom att teckna medlemskap (går att teckna för bara en månad). Genom mig kan du få rabatt på Moderskeppet.
  • Hillman Academy har kurser både i Mailchimp och i programmet Mailerlite om du hellre vill använda det.
  • Chimp Essentials är en kurs på engelska av Paul Jarvis som kallar sig för Mailchimp-expert. Den här kursen går på djupet och lär dig alla finesser, men det kan bli lite i mesta laget om man inte har koll på hur man skickar nyhetsbrev. Dessutom är den bara öppen för registrering vid vissa perioder.
  • Grunderna i Mailchimp är en kurs som jag själv inte har gjort och jag kan därför inte säga något om kvaliteten på den.