Välkommen till 30-dagarsutmaningen Digitalisera ditt textarbete. Den här utmaningen vänder sig till dig som arbetar med text på något vis och fortfarande till stor del gör det på papper. Nu har du insett att du behöver arbetsmetoder som gör att du kan jobba var som helst med texterna, även om det inte finns en skrivare i närheten eller kolleger i rummet bredvid.

Min tanke är också att du ska hitta mer miljövänliga sätt att arbeta på som inte kräver pappersanvändning, fysisk distribution, förvaring av böcker etc.

Varje dag från 1 april till 30 april 2020 publicerade jag en ny uppgift. Hela 30-dagarsutmaningen kommer att ligga öppen för alla maj ut, så du får gärna dela den vidare. Sedan har jag tänkt att den ska fortsätta vara en gratiskurs men kräva registrering.

Utmaningen bygger på att du i små steg ska ändra dina vanor samt hitta rutiner och programvaror som gör att du kan arbeta helt platsoberoende, så länge du har en internetuppkoppling och en enhet att arbeta på. Under utmaningen kommer du att

  • träna på att läsa på skärm istället för på papper
  • lära dig hur du hittar digital referenslitteratur
  • hitta digitala sätt att spara anteckningar
  • lära dig att textgranska och korrekturläsa digitalt
  • träna dig att kommunicera digitalt på ett fungerande vis.

När du har gjort alla 30 utmaningar har du förhoppningsvis blivit lite mer digital, och kan jobba med texter med andra utan att ni behöver sitta på samma plats. Lycka till med ditt arbete med att digitalisera din texthantering!

Kurs- och bokrea – 50 % t.o.m. 31/8!