Dagens utmaning:

Sätt dig in i hur hur Words gransknings- och kommentarsverktyg fungerar.

Nu när du har tränat in dig på lite mer digitala arbetsmetoder och har börjat läsa mer på skärm än på papper är det det dags att du lär dig hur du granskar och korrekturläser text digitalt. Många hävdar fortfarande att det är bättre att korrekturläsa på papper, men jag som har mycket lång erfarenhet av korrekturläsning tycker tvärtom.

Att korrekturläsa digitalt har många fördelar: du kan förstora texten, du kan använda Sök och ersätt för att hitta sådan som dubbla mellanslag och återkommande stavfel och inte minst – du slipper hela den meckiga hanteringen av pappersmanuset. Istället för att skicka ett pappersmanus med ändringar med osäker snigelpost skickar du ändringarna digitalt, och du kan enkelt göra säkerhetskopior på texten.

Idag ska du få börja bekanta dig med gransknings- och kommentarsverktyget i Word, det som också kallas Spåra ändringar. Det finns liknande funktioner i till exempel Open Office och Google Docs, men min erfarenhet är att Word är vad de flesta använder.

Jag har gjort en film på min webbplats som förklarar hur du lägger in ändringar och kommentarer. Kolla in den idag så får du träna mer på hur man gör under kommande dagar.